Automate your Marketing
with Womplify




 
anugerah yang terindah pernah ku miliki

By: Yati Rizal

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  >  >>]    [Archive]
Friday, 6-Jul-2007 15:18 Email | Share | | Bookmark
1year 1 month...

 


LO by mama aiman raiyan
Photos by mummy long aiman


my baby dah besar...dah pandai berlari dah..sekejap sajer masa berlalu kan? masuk jer setahun terus dah pandai berjalan n berlari..seronok tengok dia membesar... skrang ni kalau p shopping dah tak nak dok dalam stroller..nak jalan sendiri tak nak di pegang tangan n tak nak dukung dah baru jer completed pheumococcal injection..berat 9.6kg..gigi still 6 batang n suka gosok gigi tiap2 pagi belikan dia ubat gigi yg selamat di telan n ader perasa susu..beli kat DR KB.. skarang dah tak tido buai dah..boleh tido dgn sendiri..dah boleh bungkus buai dia...hoorayyyy...


Monday, 18-Jun-2007 15:06 Email | Share | | Bookmark
1st time gunting rambut kat kedai mamak!!

 


aritu p kedai gunting rambut RUBA dekat dgn rumah..nak gunting rambut babah...n tetiba jer cam nak try gunting rambut aiman kat kedai pulak sbb before ni mama yg potong rambut dia sendiri..tup tup dia relax jer heran jugak ingatkan nak nangis..sekali relax jer muka dok tengok cermin aiman ni mmg mat cermin..pantang tengok cermin mesti terqenyeh memanjang.. nanti dah besaq skit mesti dah susah nak potong rambut kat kedai sebab dah makin notty dah skrang ni


Sunday, 10-Jun-2007 14:33 Email | Share | | Bookmark
cucuk setahun..

 


Lo by : Ummi Zatul

bila aiman dah cukup setahun mama n babah bawak aiman p cucuk kat Dr. kesayangan aiman Dr. Khoo aka Dr. KB..Klinik Dr. KB ni kat Taman Desa. memang jauh dari rumah, tp di sebabkan Dr. KB ni la yg merawat aiman dari umur sehari masa baru lahir kat Britania Specialist jadi we all decide teruskan la dengan Dr KB sampai sekarang.. Dr KB memang baik ngan aiman..aiman pun suka ngan Dr KB ni..memang pakar kanak2..klinik dia pun best ader mainan so aiman suka la main2 sebelum kena cucuk.. ..seperti biasa bila kena cucuk nangis sekejap jer sbb Dr KB mmg pandai pujuk dia dgn mainan2 yg best... Senang p 1 Dr ja..so kita leh la tau rekod kesihatan anak kan..


Saturday, 9-Jun-2007 05:38 Email | Share | | Bookmark
Aiman's bday bash!!

bday boy tido..
dah bangun
last shopping kat alamanda..
View all 17 photos...


date: 9 June 2007
venue : rumah tok wan, putrajaya
photos dalam LO by : mummy long
LO by : ummi zatul ( lo ni hadiah dari mummy long untuk aiman)


memang x rancang pun nak buat bday party kat aiman ni.. dok chatting2 ngan mummylong aiman tup2 keluaq idea nak buat..tetiba jer kan kak:->..,...so aper lagi plan la macam2.. mummylong buat pulut kuning dan dengdeng daging..memang sedap..walaa tq banyak2 kak sronok jugak last mnit plan ni..yer la semua kalut n still celebrate dgn meriah dan gumbira..sorry kat kawan2 mama semua sbb tak jemput...buat makan family ajer kat rumah tok wan aiman....on that day still pegi shopping last minute beli barang skit kat alamanda.. makan2 pun simple2 jer..order cup cakes kat wondermilk, kek coklat from secreto receipe...pizza dari pizza hut and lucas pizza....yummy pulut kuning by mummy long...everything is so simple tp meriah... ramai jugak saudara mara tok wan datang...sgt memeriahkan majlis...aiman pun seronok+letih sampai tertido la...kesian dia...lastly mama nak ucaplan terima kasih dekat tokwan, tok, mummy long, daddy long, mak azza and family, adik2 sekelian kerana sudi memeriahkan majlis dan hadiah yg diberi..tq again...so hepi..


Wednesday, 6-Jun-2007 03:21 Email | Share | | Bookmark
I am one year old!!!!

 


happy birthday my little baby aiman..mama love you so much...alhamdulillah syukur aiman dah setahun...mama sayang aiman saaaangatttt2 n very proud to be ur mama...06.06.07.... genap usia aiman raiyan zikry b. azzarizal setahun....dan genap jugak setahun mama jadi seorg ibu dan babah jadi seorang ayah...genap setahun kita jadi family.....dan genap jugak setahun mama habis berpantang bukan sajer celebrate birthday aiman but macam2 mama n babah celebrate pagi 060607 tu mama n babah nyanyi lagu birthday kat aiman dan potong kek skali...kek nyer 1 piece jer haha beli utk aiman jer...khas utk my baby...beli cheese cake kat dia sbb dia mmg suka..tp suap sikit jer la..cukup syarat kan yg lebey tu mama n babah makan dah besar anak mama..perangai pun dah macam2 ada dah pandai panggil mama and babah dgn clear nyer... tinggi dah 77cm...berat 9.41 kg... dah besar dah anak mama kan ...dulu kecik jer skrang dah tak larat dokong... makin manjaaaaa... skrang ni aiman suka baca buku selain hobby2 lain yg suka memanjat,melompat,mencubit, ..bila bukak buku mulut pun mengomel2 la kononnya baca bubu..abububu...toys yg x suka tu dia baling2 jer..tu yg babah suka berleter tu..."babah beli mainan aiman baling2 bukan nak main" babah kata.. sori babah aiman mmg very close ngan babah...muka dah la sama..anak babah la kan mama ni bila lapar, nak susu nak tido baru la nak mama sedih2.. nampak sgt mama buat susu sedap... ...skrang dah start gosok gigi memandangkan giginya dah tumbuh 6 baby lain mesti dah banyak gigi..aiman lambat tumbuh gigi...10 bulan baru tumbuh...dah pandai turun katil guna kaki dulu klakar tengok..babah aiman la yg ajaar tu...suka gosok mata garu telinga garu kepala kalu ngantuk.. n panggil "mama mama" nak suruh mama tido kan nak tido suka pegang n geget sapu tangan(sapu tangan tukar2 bukan sapu tangan yg sama yer ) sampai skrang kalu nak tido suka dengar zikir "lailahaillallah" melody nyer dicipta oleh babah sendiri ...dari dalam pantang sampai skrang camtu la dia...sampai kena rakam suara babah dalam handphone sbb tak larat nak zikir macam2 perangai aiman raiyan ni tp mama suka x kesahnyer...apa org nak kata pasal anak mama..mama tetap suka n tak kesah..boleh? mama doakan semoga aiman jadi anak yg soleh, dan hamba Allah yg beriman, rajin belajar, jadi seorang lelaki yg baik, menghormati org lain, sopan santun, baik budi bicara, berilmu...banyak lagi doa seorg ibu,...dan tinggi harapan seorg ibu kepada anaknya... termasuklah mama....mama harapkan aiman jadi yg terbaik ya, jgn notty notty tau.... aminn........mama mintak maaf kalau sepanjang setahun ni ada yg terkurang dari mama...tp mama nak aiman tahu yg mama sayang aiman lebih dari segala2nyer...ur my precious...sayang aiman......


[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016 | Powered by Womplify

ns4008464.ip-198-27-69.net